Заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров заявив про завершення підготовки проекту підсумкової декларації між Україною і Європейським Союзом, яку планується оголосити на саміті «Східне партнерство» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню EurActiv.com після участі 4-5 листопада в Брюсселі (Бельгія) в засіданні представників країн «Східного партнерства» на чолі з комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле, повідомляють «Українські новини».

«Це ділове засідання експертів, на якому ми підготували проект підсумкової декларації «Східного партнерства» у Вільнюсі. Ми бачимо, що основним результатом є підписання Україною Угоди про асоціацію та парафування інших аналогічних угод між ЄС і Молдовою і Грузією», - сказав Олефіров.

При цьому він повідомив, що на засіданні почалося обговорення про перспективи проведення саміту «Східне партнерство» в Ризі (Латвія), який відбудеться у 2015 році.

«Наступний саміт «Східне партнерство» буде тим самітом, на якому ми зможемо оцінити перші результати імплементації глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі», - зазначив Олефір.

Представник МЗС заявив, що вже є рішення про підписання Угоди про асоціацію, а також про тимчасове застосування деяких положень цієї угоди до повноцінної ратифікації її всіма країнами-членами ЄС.

«...я згадував, що мій оптимізм ґрунтується на роботі, яку ми зробили завдяки Президентові (Віктору Януковичу) й українському уряду. Тому я не думаю про план «Б»... Я переконаний на 100%, що Угода буде підписана», - підсумував він.

При цьому дипломат нагадав, що Україна почала вести переговори щодо Угоди про асоціацію до того, як була заснована ініціатива «Східного партнерства».

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174