Комітет з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти в першому читанні і за основу президентський проект закону «Про прокуратуру», передає кореспондент Forum'у.

За винесення законопроекту №3541 в сесійний зал проголосували 9 членів комітету з 16 присутніх.

У той же час законопроект «Про прокуратуру» №3541-1 авторства лідерів трьох опозиційних фракцій не знайшов підтримки комітету - за нього проголосували лише 6 депутатів.

Крім того, було прийнято рішення створити робочу групу з членів комітету з доопрацювання президентського законопроекту про прокурора. Головою робочої групи обрано народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника.

Як заявив радник Президента України Андрій Портнов, після ухвалення даного закону в цілому, вносити в нього зміни не планується, оскільки текст законопроекту був узгоджений з Венеціанською комісією. Відповідно, за його словами, вносити до законопроекту поправки, які не розглядалися комісією, також не рекомендується.

У свою чергу лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова приєднатися до роботи над внесенням поправок у цей законопроект.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 5 листопада, Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду України проект закону «Про прокуратуру».

Перед цим Верховна Рада зняла з розгляду депутатський законопроект «Про прокуратуру».

Раніше європейська комісія «За демократію через право» («Венеціанська комісія») рекомендувала Україні внести зміни в законопроект про прокуратуру для повноцінної відповідності європейським стандартам.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250