Міжнародний трибунал з морського права в Гамбурзі, де розглядається позов Нідерландів з приводу арешту судна Arctic Sunrise і команди «Грінпіс», прийме рішення у цій справі 22 листопада. Про це повідомляє «ВВС».

Раніше представники Росії не з'явилися на слухання трибуналу.

Росія пояснювала, що не приймає процедуру арбітражу, незважаючи на те, що ратифікувала Конвенцію ООН з морського права.

Представники Нідерландів сказали у відповідь, що відсутність російської делегації не є перешкодою для слухань, оскільки Москва була проінформована про майбутнє засідання і мала можливість бути присутньою на ньому.

Нідерланди просять трибунал прийняти рішення про звільнення судна та екіпажу і наказати Росії призупинити всі правозастосовчі дії щодо активістів.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві. Пізніше справу перекваліфікували на статтю «хуліганство».

Нідерланди звернулися в міжнародний трибунал 21 жовтня з проханням на підставі Конвенції ООН з морського права прийняти рішення про звільнення судна та екіпажу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236