Центральна виборча комісія продовжує вирішувати питання передачі камер відеоспостереження, які використовувалися під час виборів народних депутатів рік тому, зі свого балансу на баланс місцевих органів влади. Про це сьогодні під час онлайн-конференції в редакції газети «Аргументи і факти» повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Він нагадав, що система відеоспостереження використовувалася на підставі спеціального закону, який був прийнятий Верховною Радою для проведення чергових виборів народних депутатів, тому ніяких законних підстав використовувати відеоспостереження на виборчих дільницях на майбутніх виборчих процесах зараз немає, повідомляє «УНІАН».

«Відповідно, під час повторних виборів відеокамери на дільницях встановлені не будуть», - сказав Охендовський.

За його словами, всі програмно-апаратні комплекси системи відеоспостереження знаходяться на балансі ЦВК і на відповідальному зберіганні місцевих органів влади.

«ЦВК продовжує розглядати питання про можливість передачі відповідних програмно-апаратних комплексів з нашого балансу на баланс місцевих органів влади для того, щоб дати можливість використовувати їх в інтересах суспільства - в школах, бібліотеках. Ми відчуваємо соціальну відповідальність і не хочемо, щоб техніка, яка була закуплена разово, була втрачена без користі для суспільства», - пояснив Охендовський.

Нагадаємо, 4 липня 2012 року Верховна Рада виділила ЦВК 993,6 млн гривень для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247