Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський прогнозує прийняття парламентом нового Виборчого кодексу після 2015 року. Про це він сказав під час прес-конференції.

«Мені здається, що Виборчий кодекс у нас якщо буде, то десь в інтервалі між 2015 і 2017 роком, а може і після 2017-го. Більш ранньої перспективи просто вже бути не може», - зазначив він.

За словами Охендовського, закон про вибори Президента не вимагає значних змін, тому малоймовірно, що дискусія про зміну цього закону почнеться до президентських виборів у 2015 році, передають «Українські новини».

«Занадто великі ризики прийняття нового закону. Президентські вибори-2015, очевидно, відбуватимуться на основі чинного закону», - сказав він.

За словами голови ЦВК, найбільше потребує змін закон про місцеві вибори.

Місцеві вибори пройдуть в Україні у жовтні 2015 року і, на думку Охендовського, до цього часу Рада не встигне ухвалити всі необхідні зміни.

Таким чином, Охендовський прогнозує ухвалення Виборчого кодексу після проведення місцевих виборів і виборів Президента у 2015 році і до проведення наступних виборів депутатів Ради у 2017 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204