Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» направляє всі доступні ресурси на погашення боргу перед ВАТ «Газпром» за постачання газу в серпні 2013 року, однак виплати стримуються низьким темпом погашення боргу теплокомуненерго перед НАК. Про це повідомив заступник голови правління «Нафтогазу» Вадим Чупрун.

«Буквально все віддаємо «Газпрому». На сьогодні (борг – ред.) 806 млн доларів», - сказав він у кулуарах регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві у середу.

Відповідаючи на за питання про терміни повного погашення цього боргу, Чупрун додав: «Ризик один - якщо нам заплатять всі наші борги, нехай навіть частинами, але такими, якими можна було б платити «Газпрому», щоб погасити цю заборгованість по серпню».

У той же час він повідомив, що з платежем за постачання газу в жовтні проблем виникнути не повинно, передає «Інтерфакс-Україна».

«Поки бачимо, що все буде нормально», - сказав заступник голови «Нафтогазу»

У той же час міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький підкреслив, що темпи розрахунку за газ РФ надалі будуть тільки зростати.

«Я вже неодноразово говорив, що всі питання ми вирішимо, і як воно почалося, так і буде - тільки нарощуватися. Розрахунки підуть великими темпами, і ми розрахуємося», - сказав міністр журналістам у кулуарах форуму.

Нагадаємо, минулого тижня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Ставицький припустив, що одним із джерел погашення «Нафтогазом» боргу перед «Газпромом» стане стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики за поставлений природний газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

959