Верховна Рада України прийняла Закон N2857 «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України». За прийняття закону проголосував 331 і з 402 зареєстрованих депутатів.

Закон вилучає і з Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» положення, що обмежує право громадянина України на виїзд за кордон, якщо він підлягає призову на строкову військову службу - до вирішення питання про відстрочку від призову, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Раніше військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 25 років, які підлягали призову на строкову військову службу, разом із заявою про видачу паспорта подавали довідку відповідного військового комісаріату щодо можливості виїзду з України.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що необхідність вилучення обмежень на виїзд обумовлена переходом до комплектування української армії винятково військовослужбовцями, службовцями за контрактом з припиненням у майбутньому призову на строкову військову службу.

Нагадаємо, Україна переходить на контрактну армію, але поки не скасовує повністю призов - внутрішні війська, як і раніше, сформують зі «строковиків».

Відповідний указ N562/2013 про терміни проведення призовів на службу в 2014 році підписав у середині жовтня Президент України Віктор Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400