Столичні міліціонери забезпечать охорону громадського порядку під час заходів з нагоди святкування 70-річчя звільнення Києва від фашистів, повідомили ForUm'у у ВЗГ ГУ МВС У країни в столиці.

У главку нагадали, що 6 листопада в Києві заплановано проведення багатьох масових заходів ─ церемонія запалювання Вогню Слави та покладання гірлянди В ійськової слави, урочисте підняття Штандарта на Майдані Незалежності, святкова концертна програма та інші.

Разом з тим у міліції зазначили, що окремі громадські організації та політичні сили подали заявки у Київську міську державну адміністрацію на проведення у цей період заходів з масовою участю громадян.

«Зараз столична міліція вже підготувала відповідні розрахунки сил і засобів. Для забезпечення охорони громадського порядку у Києві 5-6 листопада буде задіяна достатня кількість співробітників міліції та військовослужбовців ВВ МВС України», - йдеться у повідомленні.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху транспорту та пішоходів у ці дні столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням не залишати транспорт з порушенням Правил дорожнього руху. Співробітники київської ДАІ радять водіям і пішоходам бути обачними, неухильно дотримуватися сигналів регулювальників, не ігнорувати вимоги дорожніх знаків і передусім тимчасово встановлених.

Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати громадян до незаконних дій, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку.

За вчинення протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність.

Як повідомляв ForUm, у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників 6 листопада у столиці оголошено вихідним днем.

Крім того, завтра, 6 листопада, у Києві буде тимчасово обмежено рух транспорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170