Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий підписали декларацію про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор у 2022 році.

Підписання відбулося під час XXVIII Генеральної асамблеї НОК України сьогодні у Києві.

Під час церемонії підписання Вілкул зазначив: «Сьогодні ми стаємо творцями нового етапу історії нашої держави. Україна подає у Міжнародний олімпійський комітет декларацію про подачу заявки на проведення Ігор-2022. Це стане поштовхом не тільки популяризації спорту і туризму в Україні, але і важливим елементом економічного розвитку у залученні інвестицій, створенні нових робочих місць і відкриття України світу. У нас є підтримка Президента України Віктора Януковича, уряду, провідних спортсменів та всіх небайдужих українців».

Вілкул також зазначив, що за 5 годин їзди від Львова проживають майже 50 мільйонів людей у семи країнах, повідомляє «УНІАН».

«Ми створюємо можливості для заняття зимовими видами спорту в тій частині, куди комфортно можуть приїхати туристи-аматори і професійні спортсмени. У ході підготовки до Ігор ми плануємо створити два кластери - «льодовий» буде розташований у Львові, а «сніжний» - у Тисовці, Панасівці та Боржаві», - сказав він.

У свою чергу, Бубка заявив, що 10 років тому не міг собі уявити, що буде свідком участі України у змаганні за право прийняти Олімпійські ігри. «Це є підтвердженням відродження українських спортивних традицій, відродження зимового спорту і олімпійського руху. Ми створюємо можливість для майбутніх поколінь українців приєднатися до олімпійського руху і подарувати світу нових олімпійських чемпіонів», - заявив Бубка.

Міський голова Львова Садовий зазначив туристичну привабливість Ігор. «Львів розташований тільки за 60 км від Європейського Союзу. Така близькість об'єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на покращення туристичної та транспортної інфраструктури, будуть залучені в ІТ-індустрію», - сказав Садовий.

Після підписання листа декларація направляється у Міжнародний олімпійський комітет.

У березні 2014 року у МОК буде подана заявка та гарантійні листи від НОК України та керівництва міста Львова.

У липні 2014 року виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме Олімпійські зимові ігри, оберуть у липні 2015 року на засіданні МОК у Куала-Лумпурі (Малайзія).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1139