Партія «Батьківщина» спеціально внесла до Верховної Ради проект закону, який може обмежити право Віталія Кличка зареєструватися кандидатом у Президенти. Про це заявив народний депутат України, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Олег Зарубінський, повідомляє прес-служба ПР.

«Перша експертиза підтвердила справжність підписів депутата від БЮТ Ігоря Бриченка - автора скандальної поправки. А друга експертиза довела, що ніякого монтажу у документі не було», - пояснив народний депутат.

Він нагадав, що за результати експертизи експерти несуть кримінальну відповідальність. На відміну від депутатів «УДАРу» і БЮТ у, які можуть голослівно стверджувати, що завгодно. «Тому «Батьківщині», якщо вони (її представники. - Ред.) хочуть зберегти нормальні відносини з «УДАРом», варто вибачитися і визнати свою помилку. Подальше заперечення очевидних фактів лише посилює підозри у подвійній грі, що опозиційні фракції ведуть один проти одного», - повідомив парламентарій.

«Експертиза довела, що підпис Ігоря Бриченка під документом справжній , і що весь документ був надрукований на одному принтері. Тобто Ігор Бриченко свідомо поставив підпис під проектом закону, і ніякого подвійного дна тут немає», - сказав він.

На його думку, залишилося зробити останній крок - вислухати показання депутатів під присягою суду. «Якщо вони підуть проти експертизи, то це будуть неправдиві свідчення при свідках. Тоді їх можна буде притягнути до кримінальної відповідальності після закінчення терміну депутатського мандата і скасування їхньої недоторканності. Сподіваюся, що до цього не дійде, і у депутатів «УДАРу» і «Батьківщини» вистачить совісті розповісти людям правду, як все було насправді», - підсумував Зарубінський.

Як раніше повідомляв ForUm , прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, викладені у заяві народного депутата Оксани Продан, про внесення поправок у текст законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» та можливої підробки порівняльних таблиць.

24 жовтня до розгляду у другому читанні ВР був внесений проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків», реєстраційний №2054 з поправками, які викликали спори між народними обранцями.

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні. В «УДАРі» вважають, що ця норма спрямована проти їхнього лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживав у Німеччині.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту , протестуючи проти прийняття з порушенням регламенту змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник заявив, що готовий довести, що поправки у Податковий кодекс були внесені народним депутатом від «Батьківщини» Ігорем Бриченком .

Зміни у Податковий кодекс не мають нічого спільного з президентськими виборами, заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151