Українська призерка Олімпійських ігор Лариса Москаленко, яку затримали в Італії за підозрою в причетності до крадіжки дітей, не мала до цього ніякого відношення. Про це газеті «Сьогодні» заявив глава компанії АВР World Group Мартін Вааг.

Саме працівників цієї компанії заарештували за підозрою у кіднепінгу (трьох італійців, двох норвежців, мешканця Швейцарії і Москаленко).

«Ми орендували у неї човни для наших цілей, але на нашу компанію вона не працювала», - сказав Вааг.

Він також зазначив, що компанія працює законно. «Я перебуваю в Осло, і ніхто мене не заарештовує. У жодній країні, крім Італії, проти нас не порушено кримінальних справ. Ми не крадемо дітей, просто, якщо мама і тато з різних країн, а суд однієї з них постановив залишити дитину, ми повертаємо малюків за рішенням суду іншої країни», - сказав Вааг.

Нагадаємо, за інформацією газети «Корр'єре делла сера», італійські карабінери заарештували 7 осіб, підозрюваних у причетності до викрадення дітей, серед яких українська спортсменка, бронзовий призер Олімпіади в Сеулі 1988 року з вітрильного спорту Москаленко.

Викрадення і переправлення за кордон дітей здійснювалося на замовлення одного з батьків, які розлучилися і були незадоволені рішенням суду щодо передачі дитини одному з колишнього подружжя.

Банда діяла на Сицилії, в Палермо і Капачі. В злочинну організацію входили ветерани спецпідрозділів збройних сил з багатьох країн. Крім того, до діяльності міжнародного організованого злочинного угруповання, за версією слідства, причетна Москаленко. Вона є власницею фірми, зареєстрованої на Сицилії, з оренди розкішних яхт, які Москаленко, як випливає з повідомлення газети, надавала разом з екіпажем для незаконного переміщення неповнолітніх.

Організатором злочинного угруповання вважається норвежець, який створив контракторське агентство ABP World Group. Викрадення дітей здійснювалися в різних країнах, так само як і громадянство неповнолітніх було різним. Перевалочним пунктом завжди була Сицилія.

1 листопада Міністерство закордонних справ України заявило, що перевіряє інформацію ЗМІ про причетність Москаленко до викрадення дітей в Італії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219