Українська сторона очікує заключного звіту спостерігачів від Європарламенту (ЄП) екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса, який повинен бути представлений 14 листопада 2013 р., заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Про це він сказав під час зустрічі в понеділок з делегацією політичної групи Європейського парламенту «Європейські консерватори та реформісти», повідомляє прес-служба МЗС.

Міністр також висловив надію, що Угода про асоціацію буде ратифікована ще нинішнім складом ЄП, тобто, в першій половині 2014 року.

Як повідомляв ForUm, 15 жовтня Президент Європейського парламенту Мартін Шульц повідомив, що мандат наглядової місії Європейського парламенту в складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського продовжений до середини листопада.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликає українську владу повністю виконати вимоги, які висуває Євросоюз до України для підписання Угоди про асоціацію, заявивши, що наступні кілька тижнів є «надзвичайно важливими» для досягнення прогресу.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східне партнерство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

646