Опозиція робить все можливе для зриву підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, щоб не втратити свого головного передвиборного гасла «Ми приведемо вас в Європу». Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Партія регіонів і Віктор Янукович зробили для європейської інтеграції більше, ніж обидва уряди Тимошенко і президент Ющенко разом узяті. Ми прийняли необхідні закони, провели реформи і сьогодні опинилися на порозі європейського дому. Але, чи ввійдемо ми в ці двері сьогодні, залежить від долі однієї людини, яка принесла Україні чимало бід, - Юлії Тимошенко», - цитує слова нардепа прес-служба ПР.

Він зазначив, що сьогодні опозиція робить все можливе, щоб зірвати Вільнюський саміт і відкласти підписання Угоди про асоціацію з ЄС до кращих часів.

«Для опозиції набагато важливіше зірвати саміт, щоб Партія регіонів не могла використовувати цю перемогу на виборах. Адже тоді опозиція позбудеться свого головного гасла, з яким вона тривалі роки ходила на вибори: «Ми приведемо вас в Європу». А на ділі виявилося, що до Європи Україну привів Янукович, а не БЮТ, «УДАР» чи Тягнибок з Ющенком», - заявив Колесніченко.

На його думку, Партія регіонів забезпечила виконання всіх вимог ЄС, крім питання екс-прем'єра Тимошенко.

«Ми не можемо сьогодні дозволити собі пробачити борги Тимошенко перед Україною і не боротися за повернення незаконно отриманих нею коштів, які зберігаються за кордоном. Повернення незаконних корупційних доходів Тимошенко і Лазаренка до бюджету України відповідає національним інтересам нашої країни. Хто готовий пробачити їм сотні мільйонів доларів, вивезених з України? Справедливість повинна бути відновлена. Незаконно отримані доходи Тимошенко і Лазаренка повинні бути повернуті державі та її громадянам», - переконаний політик.

Він зазначив, що саме це відповідає інтересам країни, а не перебирання варіантів «закону для однієї людини».

«Переконаний, що питання Тимошенко не повинне стати перешкодою для європейської інтеграції України. Вірю, що ми успішно проведемо Вільнюський саміт, незважаючи на всі спроби опозиції його зірвати», - підсумував Колесніченко.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів почало судовий процес у Швейцарії та Сполучених Штатах Америки щодо звинувачення низки осіб, включаючи колишніх прем'єр-міністрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка, у привласненні понад 200 млн доларів державних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225