Україна повинна докласти всі зусилля, щоб повернути до бюджету кошти, які були незаконно вивезені за кордон Павлом Лазаренком і Юлією Тимошенко. Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

«Україна розраховує повернути ці кошти», - цитує його слова прес-служба ПР.

Олійник також зазначив, що Україна повинна заявити про свої претензії на кошти, які були незаконно вивезені за кордон. «Я хочу вам нагадати, що у 2008 році уряд Тимошенко категорично відмовився пред'явити ці претензії. Але сьогодні «Нафтогаз» найняв досить відому англійську компанію, яка займається пошуком таких ресурсів», - підкреслив політик.

Крім того, на переконання народного депутата, Тимошенко повинна відшкодувати збитки, які були завдані державному бюджету України внаслідок підписання газових угод з Російською Федерацією. «Інакше дивно виходить: приймати рішення про її відправлення на лікування за кордон у той час, коли не відшкодовані збитки в бюджет», - резюмував він.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів почало судовий процес у Швейцарії та Сполучених Штатах Америки щодо звинувачення низки осіб, включаючи колишніх прем'єр-міністрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка, у привласненні понад 200 млн доларів державних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173