Наступне судове засідання над поваленим президентом Єгипту Мухаммедом Мурсі, якого звинувачують у підбурюванні до насильства і вбивства, відбудеться 8 січня 2014 року, повідомляє Aljazeera.

Присутність Мурсі в поліцейській академії в східному районі Каїра стала першим публічним виступом після його повалення 3 липня.

Якщо Мурсі визнають винним, йому може загрожувати страта.

Згідно з джерелами, які були присутні в залі суду, засідання було зупинено суддею, який зажадав від Мурсі підпорядкування правилам суду щодо одягу обвинувачених. Від інших відповідачів у справі суддя вимагав зупинити скандування гасел проти суду.

Джерела повідомили, що Мурсі з'явився в залі суду в костюмі і наполягав, що він все ще є президентом Єгипту і що суд над ним незаконний.

Як раніше повідомляв ForUm, з 14 серпня в країні на місяць був введений режим надзвичайного стану, а в 11 провінціях - комендантська година. Це рішення ухвалили після сутичок прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами.

Після відсторонення Мурсі від влади тимчасово виконуючим обов'язки президента був призначений Адлі Мансур, який за кілька днів до цього став головою Вищого конституційного суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210