Національний банк України випустив дві пам'ятні монети на честь 100-річного ювілею Національної музичної академії України імені Чайковського. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час презентації монет повідомила заступник голови Національного банку України Віра Ричаківська.

«Ми випустили монети «100 років Національній музичній академії імені Чайковського». Вони ввійшли у серію монет «Вищі навчальні заклади України». У тісному контакті з представниками академії і нашими художниками у нас вийшли дві дуже красиві монети. Перша монета виготовлена зі срібла, має вагу пів-унції, друга монета виготовлена з нейзильберу. Ми випустили монети двох номіналів: 5 гривень (срібна) та 2 гривні (з нейзильберу)», - сказала Ричаківська.

Ричаківська повідомила, що на аверсі зображені Петро Ілліч Чайковський, рояль, скрипковий ключ і нотний стан, а на реверсі - будівля Національної академії. Срібна монета вийшла в обіг тиражем 3 тисячі штук, а монета з нейзильберу - накладом 20 тисяч штук. Придбати ці монети можна у відділеннях Національного банку україни та у відділеннях банків-дистриб'юторів.

За словами заступника голови НБУ, випуск монет має стати важливою подією у нумізматичному світі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187