За місяць до календарного початку зими залізничники завершили підготовку до холодів. Про це повідомляє прес-центр Укрзалізниці.

Перш за все, в УЗ подбали про комфортні перевезення пасажирів. Косметичними, деповскими і капітальними ремонтами залізничники оновили 4020 пасажирських вагонів. У кожному були перевірені і налаштовані системи життєзабезпечення, в першу чергу, опалювальні. Із загальної кількості підготовлених вагонів 80% обладнані електричним опаленням. Для обігріву в інших вагонах підготовлений необхідний запас вугілля. А запас ковдр для пасажирів поїздів далекого прямування навіть перевищує прогнозовану потребу.

В цілому витрати на підготовку пасажирських вагонів до зими обійшлися залізничникам у 93 млн грн.

Готові зустріти холоди також залізничні станції та вокзали. У спорудах на магістралях відремонтовані понад 45 тис.кв.м покрівлі, утеплено майже 7700 вікон і дверей. Вже подають тепло 2165 котелень, і з яких 56 зігрівають будівлі місцевих громад та адміністрацій.

До зимових перевезень працівники колійного господарства підготували понад 2 тис.км колії та 52,5 тис. комплектів стрілочних переводів. Близько 14 тис. із них обладнали пневмообдуванням, а більше 22 тис. - електрообігрівом. Повністю підготовлена до роботи в умовах холодних температур снігоочисна і снігоприбиральна техніка для розчищення перонів вокзалів та станцій. Для цих цілей поставили на хід 124 снігоочисних та 105 снігоприбиральних машин.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Козак на міжвідомчій нараді поставив завдання транспортникам до 1 листопада завершити підготовку до роботи взимку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179