Громадяни 20 держав, у тому числі США, Китаю, Великобританії, зможуть в'їжджати в Росію без віз у тому разі, якщо вони слідують транзитом через російські аеропорти і їхнє перебування в країні не перевищує 72 годин.

Згідно з підготовленим Міністерством культури проектом постанови уряду, візова по ступка розрахована на іноземних пасажирів російських авіакомпаній.

При цьому безвізовий транзит можливий тільки в 11 російських аеропортах: московських Шереметьєво, Домодєдово, Внуково, пітерському Пулково, аеропортах Казані, Єкатеринбурга, Новосибірська, Сочі, Хабаровська, Владивостока і Калінінграда. Іноземці, які бажають скористатися безвізовим транзитом, повинні будуть пред'явити на кордоні транзитний квиток на рейс російської авіакомпанії, страховку і бронь готелю.

Мінкультури вважає, що цей захід «позитивно позначиться на економіці російських авіапідприємств, підвищить конкурентоспроможність аеропортових хабів». За оцінкою відомства, тільки один «Аерофлот» може розраховувати на зростання виручки більш ніж на 30 млрд рублів на рік.

Джерело: «Известия»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181