Індонезійська хакерська група Anonymous Indonesia у понеділок заявила про вчинення атак на понад 170 австралійських веб-сайтів на знак протесту у зв'язку з повідомленнями, що Австралія шпигує за своїм найближчим сусідом і стратегічним союзником, повідомляє AFP.

На сторінках зламаних сайтів розміщено повідомлення «Припиніть шпигунство за Індонезією».

Очевидно, що постраждалі веб-сторінки були обрані випадковим чином, охоплюючи від підприємств з доставки харчування до хімчисток.

Відносини Австралії з близьким сусідом Індонезією залишаються напруженими після того, як минулого тижня було опубліковано повідомлення про те, що закордонні дипломатичні представництва Австралії були залучені у величезну мережу шпигунства, очолювану США.

Місії в Індонезії, а також посольства і консульства у Китаї, як повідомляється, були використані для моніторингу телефонних дзвінків та збору даних.

У неділю видання The Guardian опублікувало документ, наданий Едвардом Сноуденом, який показує, що Австралія і США здійснювали спільну розвідувальну операцію в Індонезії у 2007 році під час конференції ООН з питань зміни клімату.

Австралійський уряд заявив, що не коментує питання розвідки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2331