Поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business на 28 пунктів протягом року - дуже хороший результат, який допоможе країні залучити нових інвесторів. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» заявив доктор Джері Хенвек, професор фінансів Університету Джорджа Мейсона (США).

«Це підвищення результату свідчить про те, що в Україні справи йдуть добре. Бізнес привертають ті галузі, які демонструють зростання. Що стосується іноземних інвестицій в країну - ви можете побачити, що ситуація поліпшується. Компанії зможуть отримати підтримку завдяки кредитам, оскільки покращився доступ до них», - сказав Хенвек.

Особливо експерт відмітив прогрес у сфері спрощення оформлення дозвільної документації у галузі будівництва - підвищення рейтингу зі 183-го до 41-го місця. На думку Хенвека, це допоможе залучити додаткові іноземні інвестиції в цей сектор.

«Приваблива картина складається для тих, хто працює в сфері будівництва. Це означає, що компанії будуть прагнути інвестувати в цей сектор. Зараз питання лише в тому, які нові компанії прийдуть в Україну, щоб вкладати тут гроші», - сказав учений.

Нагадаємо, Всесвітній банк оприлюднив черговий рейтинг Doing Business, в якому Україна піднялася відразу на 28 позицій, посівши у загальному рейтингу 112 місце зі 189 досліджених економік світу. Найкращі результати зі складових рейтингу продемонстровані в сфері отримання дозволів на будівництво (зі 183-го на 41-е місце), реєстрація прав власності (зі 197-го на 97 місце). За легкістю надання кредитів для бізнесу Україна в поточному році зайняла 13 місце в загальному рейтингу Doing Business. Результати дослідження Всесвітнього банку свідчать про проведення реформ у 8 з 10 досліджуваних напрямів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153