Вінницька міліція затримала трьох осіб, причетних до замаху на життя 43-річного громадянина Росії, який останнім часом разом з дружиною проживав в області і займався фермерським господарством.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю облуправління МВС, замовником злочину є вінницький кримінальний авторитет 90-х років на прізвисько Квадрат, який проживав у Криму.

«Двоє виконавців - раніше судимі жителі Вінницької області», - заявив на прес-конференції начальник УМВС генерал-майор міліції Віктор Русин.

Підозрюваних оперативники затримали у Жмеринському районі. 39-річний житель Вінниці раніше відбував покарання за крадіжку, грабіж і втечу з в'язниці. Він відомий як учасник однієї з найрезонансніших групових втеч із колонії шляхом підкопу. Його напарник - 28-річний житель, відбував покарання за скоєння крадіжки.

Міліціонери вилучили пістолет Браунінг калібру 7,65 мм, який після скоєння злочину зловмисники сховали у лісовому масиві.

Встановлено, що злочин було скоєно на замовлення з корисливих мотивів. Оперативно-технічні можливості дозволили міліціонерам встановити місцезнаходження замовника і в найкоротші терміни затримати його на території АР Крим з допомогою кримських колег.

За попередніми даними слідства, раніше судимий кримчанин планував заволодіти майном потерпілого.

Відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляв ForUm, двоє невідомих зайшли на територію господарства в с. Комарівка Жмеринського району і відкрили стрілянину по фермеру. 43-річний чоловік з чотирма вогнепальними пораненнями зумів на власному автомобілі втекти від нападників і повідомити в міліцію про злочин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288