Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має сьогодні до кінця дня вирішити питання з боргом перед російським газовим монополістом компанією «Газпром» у розмірі 882 млн дол. за спожитий у серпні природний газ.

Про це журналістам повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький за підсумками колегії в Каневі Черкаської області.

«Мною дано дві доби для вирішення цього питання голові правління «Нафтогазу». Час вирішення питання спливає сьогодні. Мені глава НАК доповість, до яких домовленостей прийшли», - сказав Ставицький, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що питання розрахунків «Нафтогазу» з «Газпромом» не є унікальною ситуацією. «Впевнений, що ми вирішимо це питання... Впевнений, що він (голова правління «Нафтогазу України». - Ред.) впорається з цим завданням і точно вирішить це питання», - додав міністр.

За словами заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадима Чупруна, заборгованість компанії у 882 млн доларів перед «Газпромом» виникла, в першу чергу через те, що підприємства теплокомуненерго збільшили свою заборгованість у 2013 році перед «Нафтогазом» за спожитий газ до 17 млрд грн.

Як раніше повідомляв ForUm , глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що, судячи з усього, українська сторона платити не збирається. Так він відреагував на заяву глави уряду України Миколи Азарова, який охарактеризував проблему з оплатою російського газу як не критичну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170