В Україні з 1 липня 2014 року в кожному райцентрі з'явиться центр безкоштовної правової допомоги. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив радник Президента України Андрій Портнов.

«З 1 липня 2014 року внаслідок реформи системи прокуратури у всіх райцентрах України будуть засновані центри безкоштовної правової допомоги. Всі малозабезпечені українці, діти-сироти, безпритульні особи, до яких застосовано адмінарешт, затримані за підозрою у скоєнні кримінального злочину, до яких застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, всі підозрювані, обвинувачені, біженці, ветерани війни, особи, відносно яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності, особи, відносно яких розглядається можливість надання психіатричної допомоги, реабілітовані особи та інші соціально незахищені верстви населення отримуватимуть цю допомогу», - сказав Портнов.

За його словами, ця допомога включатиме не тільки консультації, але й складання процесуальних документів, представництво в суді та супровід у повному обсязі.

«Це відбуватиметься за рахунок ліквідації функції представництва громадян у суді прокуратурою», - зазначив Портнов.

На уточнююче запитання журналістів, скільки коштів потрібно витратити з держбюджету на цю реформу, радник Президента відповів: «Україна буде збільшувати асигнування на безкоштовну правову допомогу. Мова йде про десятки мільйонів гривень. Але у зв'язку з відміною цілої низки функцій прокуратури пройде перерозподіл асигнувань у межах органів прокуратури. Про конкретні цифри можна буде говорити після підготовки проекту держбюджету на наступний рік».

Нагадаємо, раніше Портнов заявив про те, що Президент України Віктор Янукович вніс у Верховну Раду проект закону «Про прокуратуру».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240