Вчора, 30 жовтня, Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження Глави держави «Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2014 рік», повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту.

У Міністерстві зазначили , що метою прийняття акта є фінансова підтримка державою обдарованої молоді, яка надається для реалізації соціально значущих творчих проектів у соціальній та гуманітарній сферах.

Міністерством здійснена організаційна робота для проведення експертизи проектів претендентів на отримання грантів Президента України, а саме:

- здійснено прийом документів претендентів на отримання грантів;

- здійснено розгляд та експертиза проектів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді на 2014 рік;

- сформовано склад Експертної ради на підставі пропозицій центральних органів виконавчої влади та наукових установ.

Всього було отримано 119 проектів і з 22 регіонів. До розгляду Експертної ради з висування претендентів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді допущено 105 проектів.

14 проектів не допущені до експертизи у зв'язку з недотриманням вимог оформлення та подання проектів на конкурс, які затверджені Порядком подання заявок на розгляд Експертної ради.

На засіданні Експертної ради, яке відбулося 12 липня 2013 року, здійснено конкурсний відбір, експертиза та визначено 36 проектів, які заслуговують на державну фінансову підтримку.

На підставі висновку Експертної ради підготовлено проект розпорядження Президента України «Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2014 рік», яке в установленому порядку погоджене без зауважень з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством юстиції.

Прийняття розпорядження Президента України «Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2014 рік» сприятиме соціальному становленню і самореалізації обдарованої молоді в Україні, якісному розвитку творчого та інтелектуального потенціалу нації, впровадженню результатів практичних і теоретичних досліджень, які мають першочергове значення для соціально-економічного розвитку країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131