Україна неодмінно підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, навіть якщо не на Вільнюському саміті, то пізніше, вважає надзвичайний і повноважний посол Королівства Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне.

Саміт у Вільнюсі стане історичним моментом для України, якого ми всі чекаємо, цитує його «Інтерфакс-Україна».

«Дуже важливий момент - це юридична безпека. Іноземні інвестори та громадяни будуть активно перетинати кордон, тільки коли рівень безпеки буде досить високим. У її забезпеченні і полягає основне завдання України», - впевнений він.

Він додав, що у цих умовах вкрай важлива роль ЗМІ, які виконують роль крові демократії, і навів приклад Угорщини, де працював наприкінці 80-х – на початку 90-х: т ам медіа допомогли створити демократію.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийняте 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175