Близько 160 осіб постраждали сьогодні у студентських заворушеннях в Єгипті. Найбільш запеклий характер сутички мали в університеті міста Ель-Мансура (адміністративний центр провінції Дакахлія), що за 120 км на північ від Каїра.

Там, як передають місцеві ЗМІ, студенти одного з вишів влаштували справжнє побоїще. У заворушеннях беруть участь студенти, які підтримують «Братів-мусульман», і ті, хто виступає за нову владу і армію. Десятки людей піднялися на дахи навчальних корпусів і закидають своїх «опонентів» камінням, уламками цегли та наповненими водою пляшками. Поліція досі не втручається у те, що відбувається. Охорона навчального закладу виявилася не в змозі навести порядок, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Аналогічні події відбувалися сьогодні вдень і в Олександрійському університеті. Там постраждали 15 учнів.

У Каїрі кілька сотень студентів-ісламістів увірвалися в будівлю адміністрації найбільшого в світі ісламського університету Аль-Азхар і влаштували там погром. Багато учасників заворушень проникали в кабінети на верхніх поверхах будови і викидали меблі, документи та офісну техніку під схвальні вигуки присутніх внизу. Після офіційного звернення ректора вузу до влади країни з проханням припинити безлади у студентському комплексі і відновити порядок в події втрутилася поліція. Для розгону розбурханого натовпу правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Затримано близько 30 призвідників заворушень. Як повідомили представники МВС АРЄ, в числі заарештованих - 14 осіб, які не є учнями вузу. Справи всіх затриманих передано в прокуратуру.

Нагадаємо, прихильники «братів» раніше неодноразово заявляли, що будуть нарощувати масштаби протестного руху, в тому числі студентського, напередодні наміченого на 4 листопада першого засідання суду на процесі проти відстороненого від влади президента Мухаммеда Мурсі.

Колишнього президента Єгипту, усуненого від влади 3 липня цього року, звинувачують у причетності до загибелі демонстрантів біля президентського палацу «Аль-Іттіхад» в Каїрі напри кінці минулого року.

Суд Єгипту постановив заборонити діяльність «Братів-мусульман» на території країни. Щодо керівництва організації, як і поваленого єгипетського президента Мухаммеда Мурсі, ведеться кримінальне розслідування за звинуваченнями у шпигунстві, підбурюванні до насильства і заподіянні серйозної шкоди економіці держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430