За вимагання та одержання неправомірної вигоди оперативники УБОЗ затримали мера одного з міст Черкаської області та його заступника, повідомляє ВЗГ УМВС в області.

Працівники міліції встановили, що протягом вересня-жовтня поточного року чиновник за попередньою змовою зі своїм заступником вимагав від місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 6,6 тис. гривень за надання дозволу на розміщення у місті торгової лавки.

Отримавши підтвердження незаконної діяльності посадових осіб, правоохоронні органи затримали останніх прямо на їхньому робочому місці.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України у Черкаській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою ) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Вирішується питання про оголошення їм про підозру, вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності зловмисників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184