На сьогоднішній день у Києві працюють до 70% українських стартапів. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко під час круглого столу «Made in Kyiv: Формування національної культури венчурного інвестування серед представників великого бізнесу в Україні», повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, тільки за два останні роки близько 20 майданчиків для коворкінгу з'явилося в Києві.

«Ми за короткий час маємо бурхливе зростання у цій сфері. Так, бізнес-інкубатор Happy Farm з моменту відкриття в минулому році вже проводить третій цикл, за цей час до них прийшли 25 команд, 5 вже знайшли інвестиції, ще частина знаходиться в стадії переговорів. В іншого «новачка», iHUB, сьогодні розміщені 20 команд і ще 22 працюють на умовах «Віртуального резидентства». Понад 1 млн доларів США приватного капіталу було інвестовано у резидентів іHUB протягом останніх 7 місяців. Вартість новостворених 18 компаній оцінена більш ніж у 10 млн доларів США.

Також Крамаренко додав, що через інкубатор GROWTHUP за історію існування з 2008 року пройшло навчання близько 350 проектів.
«Сумарна кількість отриманих інвестицій, залучених в стартапи, понад 45 млн доларів США. Більше 10 компаній на сьогоднішній день вже продані, кілька компаній зараз перебувають на стадії закриття угод. І такі приклади можна продовжувати - у нас є не менш успішний інкубатор EastLabs, інкубатор КПІ «Політеко», - підкреслив він.

Крамаренко нагадав, як нещодавно український стартап Petcube - робот для гри з домашніми вихованцями, за рекордний термін зібрав близько 200 тис. доларів США на міжнародній платформі Kickstarter. Це вдвічі більше, ніж необхідно було підприємцям. «До середини жовтня проект профінансували понад 1200 осіб. Якщо сьогодні зайти на Kickstarter, то 70% українських проектів, представлених там, - родом з Києва, і вони зібрали вже майже 390 тис. доларів США», - підсумував Крамаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187