У кримінальному провадженні з розслідування відомостей, викладених у заяві народного депутата Оксани Продан про внесення поправок у текст законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» №2054а, слідчі міліції вже почали збирати свідчення у народних депутатів. Про це заявив прокурор, процесуальний керівник у справі Маркіян Висоцький, повідомили Forum'у в прес-службі столичної прокуратури.

«Слідство зацікавлене в найкоротші терміни вивчити всі обставини і встановити істину у рамках кримінального провадження. Тому вже сьогодні слідчі столичного слідчого управління міліції почали працювати з народними депутатами. Зокрема, для дачі показань запрошений народний депутат Ігор Бриченко. Йому запропоновано надати зразки свого підпису для подальшого призначення судової почеркознавчої експертизи», - сказав Висоцький.

Як раніше повідомляв ForUm, прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, викладені в заяві народного депутата Оксани Продан, про внесення поправок у текст законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» та можливої підробки порівняльних таблиць.

24 жовтня до розгляду в другому читанні ВР був внесений проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків», реєстраційний №2054 з поправками, які викликали суперечки між народними обранцями.

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, яка не проживає в Україні. В «Ударі» вважають, що ця норма направлена проти їхнього лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживав у Німеччині.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту, протестуючи проти прийняття з порушенням регламенту змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік заявив, що готовий довести, що поправки в Податковий кодекс були внесені народним депутатом від «Батьківщини» Ігорем Бриченком.

Зміни в Податковий кодекс не мають нічого спільного з президентськими виборами, заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241