У Міністерстві аграрної політики і продовольства ініціює спрощення дозвільної системи у сфері виробництва біоетанолу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр Григорович.

«Мінагрополітики України, з метою спрощення дозвільної системи у сфері виробництва біоетанолу, розробило проект Закону України «Про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо деяких питань виробництва біоетанолу», який уже схвалено урядом та внесено на розгляд Верховної Ради України», - сказав він.

За словами Григоровича, прийняття цього закону дозволить скасувати необхідність затвердження урядом переліку підприємств-виробників біоетанолу.

«Це дозволить виробляти біоетанол підприємствам будь-якої форми власності і господарювання за умови одержання ліцензії», - підкреслив представник міністерства.

Він також зазначив, що в Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013 - 2014 рр. передбачені заходи щодо організації виробництва біоетанолу на потужностях спиртових та цукрових заводів. Згідно з ними передбачається перепрофілювання 34 підприємств спиртової галузі.

«Балансова потужність 76 підприємств спиртової галузі України становить близько 61 млн декалітрів на рік. Невикористані потужності всіх спиртових заводів становлять близько 50%. Незавантажені потужності спиртових підприємств і цукрових заводів можливо перевести на виробництво біоетанолу», - резюмував Григорович.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що згодом в Україні планують перепрофілювати 29 спиртових заводів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287