У Росії територіальні органи МНС по Ленінградської області та Санкт-Петербургу приведені у підвищену готовність через прогнозовану штормову погоду , населення повідомлено про небезпеку, а дамбу закривають, повідомив у вівторок представник відомства.

Регіональний гідрометцентр повідомив у вівторок про загрозу повені у Петербурзі. Погіршення погодних умов, пов'язане з проходженням циклону «Святий Іу да».

Затвори судопропускних споруд греблі у Петербурзі почали опускати через штормову погоду вранці у вівторок, повідомляє міське ГУ МНС.

Очікується, що циклон «Святий Іуда» у вівторок досягне північно-західного регіону Росії. З наближенням циклону до Ленінградської області прогнозується посилення південного і південно-західного вітру. Регіональний гідрометцентр повідомив про загрозу повені у Петербурзі, повідомляє РІ А «Новости».

Регіональний главк МНС повідомив, що в Фінській затоці до 13:00 вівторка очікується посилення вітру до 25-28 метрів на секунду, висота хвиль при цьому може досягти 3-3,5 метра. В акваторії Ладозького озера з 13:00 до 17:00 прогнозується південний і південно-західний вітер швидкістю 25-28 метрів на секунду, який може викликати хвилі заввишки від 4 до 4,5 метра.

За даними рятувальників, складні погодні умови на території регіону можуть призвести до порушення енергопостачання населених пунктів, об'єктів економіки і соціально значущих об'єктів, обвалення старих і слабо укріплених конструкцій, а також до аварій великих і маломірних суден.

«Приведені у режим «Підвищена готовність» органи управління територіальної підсистеми, головних управлінь МНС по Ленінградській області і місту Санкт-Петербургу, 346-й рятувальний центр і Північно-Західний регіональний пошуково-рятувальний загін», - сказали у МНС, населення вже повідомлене .

За даними МНС, в акваторії порту Санкт-Петербурга зараз перебуває 572 судна, їхні капітани отримали штормове попередження.

«Здійснюється постійний моніторинг рівня води на комплексі захисних споруд (КЗС) Петербурга», - зазначив представник відомства. Критичний рівень води на КЗС становить 161 сантиметр, небезпечний - 211 сантиметрів, катастрофічний - 300 сантиметрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136