Уряд має намір скасувати надання забудовником всього пакета документів щодо житлового об'єкта, який зводиться ним, при кожному оформленні покупцем свого права власності на придбану квартиру.

Про це заявив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона, повідомляється на офіційному сайті Інформаційного бюлетеня КМУ.

«Сьогодні, здійснюючи реєстрацію квартир у багатоквартирному будинку (якими мешканці володіють на основі інвестдоговорів), реєстратор змушений щоразу вимагати один і той же пакет документів, який стосується всієї будівлі в цілому. Укрдержреєстр планує спростити цю процедуру - достатньо буде одного звернення забудовника з наданням документації щодо будівлі, згодом інвестору необхідно подавати лише документи, якы стосуються його квартири», - сказав Ворона.

Ці зміни полегшать введення в експлуатацію житлових об'єктів, а також реєстрацію прав власності на нерухомість, як в уже зведених багатоквартирних будинках, так і тих, які ще будуються.

Так, суттєво скорочено кількість дозвільних процедур і часові витрати замовника будівельної документації.

Якщо до спрощення дозвільної документації щороку видавалося 40 тис. дозволів на будівництво, то за підсумками 2012 року тільки 1 100 об'єктів, або 1% вимагали отримання дозволу, інші 108 тис. замовників отримали право на будівництво за декларативним принципом.

«До нового року ми плануємо наростити наші потужності, збільшити швидкість обслуговування та розширити мережу надання послуг власникам квартир у 10 разыв: з 2 тис. приміщень Укрдержреєстру до 22 тис. місць, включаючи 14 тис. відділень «Укрпошти» та 6 тис. нотаріусів», - сказав Дмитро Ворона.

Крім цього, Укрдержреєстр планує повністю позбавитися від живих черг у своїх відділеннях, зробивши черги на прийом до державного реєстратора електронними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181