У Києві з метою належної підготовки транспортного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період з 1 листопада на 77 вулицях КП «Київдорсервіс» введе обмеження руху транспорту з допомогою технічних засобів регулювання. Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов.

Так, у відповідності з розробленими тимчасовими схемами організації дорожнього руху, у період інтенсивних снігопадів на 31 перехресті вулиць передбачається перемикання світлофорів на миготливий режим сигналу жовтого кольору.

На 60 крутих ділянках доріг і вулиць зі значним ухилом встановлені попереджувальні дорожні знаки для інформування водіїв, а на 136 регульованих перехрестях зі значною концентрацією транспорту внесено відповідні зміни до режиму роботи світлофорів.

Крім того, з метою більш ефективної роботи щодо очищення вулиць від снігу передбачається ввести принцип паркування у парні числа місяця з одного боку вулиці, у непарні - на іншому. Обмеження паркування планується ввести вже на першому рівні класифікації кількості опадів, тобто коли висота снігового покриву буде до 24 см. Другий рівень передбачає кількість опадів від 24 до 36 см, і визначається вже як надзвичайна ситуація. В таких умовах пропонується дозволити роботу евакуаторів, які будуть переставляти автомобілі, припарковані не на тому боці вулиці. Останній рівень - третій - визначається, коли протягом 12 годин випадає більше 36 см опадів. На цей період усі служби міста будуть мобілізувати свої сили, будуть залучатися при необхідності бронетранспортери, буде обмежений в'їзд у місто великотоннажного транспорту.

З метою належного інформування водіїв розробляються інформаційні бюлетені про умови організації дорожнього руху у центральній частині міста зі схемою і переліком відповідних вулиць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1638