Михайла Саакашвілі як екс-президента Грузії зможуть оцінити з часом. Таку думку у коментарі ForUm'у висловив політолог, експерт з Близького Сходу Віктор Каспрук.

«Михайло Саакашвілі заклав дуже хороший фундамент для внутрішньої політики країни. Фактично під час його президентства у Грузії була переможена корупція. Мені здається, що люди, які проголосували за його супротивника, у майбутньому зможуть порівнювати, і це порівняння буде не на користь проросійських сил. Швидше за все, Саакашвілі дійсно варто було піти, щоб грузини нарешті змогли оцінити, якого політичного масштабу був цей президент, якого можна назвати великим. Однак більшість грузинів зрозуміють це лише з часом», - вважає він.

На його думку, будь-який президент, який буде після Саакашвілі, не зможе занадто загравати з Росією. «Одна справа, коли це декларується під час виборів, а інша справа - в реальності. РФ не потрібні дружні відносини з Грузією, чого так хотів Саакашвілі, РФ потрібно, щоб Грузія була таким же сателітом, як Вірменія, і йшла у фарватері російської міжнародної політики», - зазначив Каспрук.

Що стосується відносин з Україною, то політолог вважає, що вони не зміняться. «У грузинів і українців завжди були дружні выдносини, незалежно від влади. Ми маємо великий пієтет у грузинів, і навпаки. Мені здається, що зі зміною грузинського президента може бути деяка корекція, але в публічних відносинах мало що зміниться. Взаємна підтримка наших країн на міжнародній арені завжди була стабільною, і всі від цього лише виграють», - зазначив експерт.

Нагадаємо, у неділю, 27 жовтня, у Грузії відбулися президентські вибори. Переміг кандидат від правлячої коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241