Активісти руху Greenpeace сьогодні влаштували акцію на Ейфелевій вежі в центрі Парижа на підтримку своїх колег, які були затримані в Росії і притягнуті до суду.

Чоловік зі спорядженням для скелелазіння вранці піднявся на другий поверх вежі. Потім він вивісив великий плакат «Free the Artic 30», маючи на увазі 30 осіб, яких судять у РФ за акцію проти нафтовидобутку в Арктиці, повідомляє РІА «Новости».

«Ми тут для того, щоб передати послання французькому уряду, щоб він вжив всіх зусиль для звільнення 28 активістів і двох журналістів. Прем'єр-міністр Жан-Марк Ейро відвідає РФ наступного тижня. Ми просимо його підняти це питання», - сказав представник Greenpeace Сиріл Кормьє.

«Зелені» часто влаштовують акції протесту на паризькій пам'ятці.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві. Пізніше справу перекваліфікували на статтю «хуліганство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309