Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко своєю реакцією на голосування за поправки до Податкового кодексу зняв з порядку денного питання єдиного кандидата від опозиції в першому турі.

Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Неважливо, хто і з якими намірами робив ці поправки. Головне те, що ця поправка викликала надмірну нервозність Кличка. Вона говорить про те, що йому вдарили по слабкому місцю. Замість того щоб витримати паузу, продумано відповісти, він спробував зняти звинувачення у проживанні в Німеччині висуненням у Президенти, - сказав експерт. - Було все зроблено спонтанно, поспішно, в парламенті, не перед соратниками, а радше перед своїми опонентами з двох сторін. До виборів ще далеко, зазвичай той, хто робить поспішні заяви, в підсумку програє».

На думку політолога, поспішне рішення Кличка може зняти з порядку денного питання єдиного кандидата від опозиції в першому турі.

«Навряд чи він погоджував цю заяву з партнерами по опозиції, зокрема, Яценюком. По суті, вчора Кличко зняв з порядку денного питання єдиного кандидата від опозиції в першому турі, на роль якого він претендував. Так, що Кличко поховав висунення єдиного кандидата в президенти», - зауважив Карасьов.

Разом з тим директор Інституту глобальних стратегій констатував, що поява подібних поправок у «Батьківщині» говорить про відсутність у неї партійної дисципліни.

«Навряд чи це спланована акція влади. Тут швидше питання партійної дисципліни, яка повинна бути досить жорсткою, щоб потім не було підозр депутатів опозиційної фракції в можливій грі за партію влади. Якщо опозиційні сили готуються до виборчої кампанії, то повинні розуміти, що це процес консолідації, мобілізації і партійної дисципліни. Ставки дуже високі, збоїв не повинно бути», - підсумував він.

Нагадаємо, що вчора парламент ухвалив проект Закону №2054а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків".

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, яка не проживає в Україні.

В «Ударі» вважають, що ця норма спрямована проти її лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживає в Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217