Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною буде підписана в кінці листопада на саміті країн-учасниць програми ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі, очікує президент головуючої в Європейському Союзі Литви Даля Грібаускайте.

«Я очікую підписання в листопаді з Україною Угоди про асоціацію, а з Молдовою і Грузією - парафування таких угод», - сказала вона після прибуття на друге пленарне засідання глав держав і урядів 28 країн ЄС у Брюсселі, повідомляє РІА «Новости».

Позицію Росії щодо наміру України укласти угоду з ЄС озвучив напередодні президент РФ Володимир Путін.

За словами глави Російської держави, підписання Києвом і Брюсселем цієї угоди зробить приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану неможливим. Путін також підкреслив, що РФ буде змушена вживати заходів щодо захисту свого ринку.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що підписання Україною Угоди з Євросоюзом закриє для неї вхід у Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136