Розробивши і зареєструвавши у Верховній Раді України законопроект, спрямований на звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, фракція «Батьківщина» визнала правоту Президента у тому, що він не повинен її помилувати. Про це в ексклюзивному коментарі ForUm'у сказав заступник глави фракції Партії регіонів у парламенті Володимир Олійник.

«Вони щось там швидко написали, вони внесли. Це законопроект про запобігання виборчому правосуддю . Таку фігню написали! Але цим вони підтвердили, що Президент не повинен її помилувати», - сказав він.

Крім того, за словами регіонала, профільний комітет з питань законодавчого забезпечення правоохранної діяльності, який очолює соратник Тимошенко, нардеп від ВО «Батьківщина» Андрій Кожем'якін, вчора засідав до 9-ї вечора, але так і не зміг розглянути законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном, оскільки опозицією просто затягувався час.

«Невже ви вірите у те, що вони хочуть, щоб Тимошенко вийшла? Ось вам ще одне підтвердження тому, що не хочуть. Ми не знаємо, якого рівня у них проблеми, є питання до Яценюка, Кожем'якіна, Турчинова, чи виконали вони всі її (Тимошенко - Ред.) вказівки щодо виборчого списку? Ні . Коли вона говорить, мовляв, припиніть ходити по Україні, а вони все одно водили свої хороводи, крутили як хотіли... А Тимошенко - особистість потужна, і перед тим, як з нами вступити в полеміку, вона розбереться зі своїми», - сказав Олійник.

Він нагадав, що Тимошенко - сильний політичний опонент не тільки для Партії регіонів, але і для ВО «Свобода», партії «УДАР », частини «Батьківщини».

«Їм зараз так добре, коли є за кого боротися, на кого молитися, але не хочуть, щоб вона вийшла», - підкреслив Олійник.

Як раніше повідомляв ForUm, опозиція внесла до Верховної Ради проект закону про заборону вибіркового правосуддя, яким просить для екс-прем'єра Юлії Тимошенко повної амністії.

Міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, що на сьогоднішній день немає правових підстав для помилування Президентом екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Сьогодні, 24 жовтня, Верховна Рада планувала розглянути законопроекти Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської про можливість виїзду ув'язнених на лікування за кордон.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном, і пообіцяв підписати такий закон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167