Президент України Віктор Янукович 24-25 жовтня відвідає з робочим візитом Республіку Білорусь, у рамках якого візьме участь у черговому засіданні Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав, а також у засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав.

Про це повідомив радник Президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

Порядком денним засідання Ради глав держав СНД передбачені питання щодо ключових напрямів розвитку Співдружності і поглиблення багатостороннього співробітництва. Зокрема, планується ухвалити рішення про оголошення 2015 року Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у СНД, а 2014-й Роком туризму, а також про реалізацію низки міждержавних програм, спрямованих на боротьбу зі злочинністю.

«Засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, яке відбудеться 24 жовтня, стане хорошою можливістю для української сторони обмінятися думками про стан і перспективи розвитку започаткованої у травні поточного року поглибленої взаємодії нашої держави з Євразійською економічною комісією, а також розглянути напрями взаємовигідного співробітництва в умовах очікуваного введення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом», - зазначив Гончарук.

Крім того, в ході візиту в Республіку Білорусь Глава держави планує провести низку зустрічей зі своїми колегами з метою обговорення актуальних питань двосторонньої взаємодії.

Нагадаємо, помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що президенти України і Росії на зустрічі в Мінську 24 жовтня обговорять проблеми російсько-українських відносин у разі набуття чинності Угоди про асоційоване членство України в Євросоюзі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170