Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликає українську владу повністю виконати вимоги, які висуває Євросоюз до України для підписання Угоди про асоціацію, заявивши, що наступні кілька тижнів є «надзвичайно важливими для досягнення прогресу». Про це він сказав на сесії Європарламенту в Страсбурзі.

«Звичайно, ми очікуємо, що наші партнери будуть дотримуватися і виконають зобов'язання щодо реформ і цінностей, які лежать в основі нашого партнерства», - сказав Баррозу.

«Тому я звідси виступаю із закликом до України виконати вимоги і скористатися тим випадком, що місія Кокса-Кваснєвського була продовжена», - сказав Баррозу у виступі перед депутатами Європарламенту, повідомляє «УНІАН».

«Я вважаю, що наступні тижні є надзвичайно важливими для України, і я закликаю і нас, і Україну досягти прогресу в цьому процесі», - сказав він.

Також Баррозу у своєму виступі сказав, що хоча ЄС концентрується зараз на внутрішні пріоритети, однак він не повинен втрачати увагу до зовнішньої відповідальності, зокрема щодо найближчих сусідів».

«Нашою спільною метою є підписання Угод про асоціацію, включаючи створення поглиблених і всеосяжних зон вільної торгівлі», - сказав президент Єврокомісії. «Вільний вибір цих країн «Східного партнерства». - Ред.) повинен поважатися усіма», - сказав Баррозу.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східне партнерство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189