Сьогодні передчасно говорити про те, на яких українських аренах відбудуться матчі чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, заявив директор організаційного комітету турніру Маркіян Лубківський.

«Ми як організатори турніру підходимо до цього питання дуже скрупульозно та виважено. Треба рахуватися з тим, що від початку змагань нас відділяє ще близько двох років. Звичайно, ми, як і Федерація баскетболу України, маємо попереднє бачення розподілу ігор, проте, оскільки жодна і з арен на сьогодні ще не побудована, а графік матчів ще не розроблений і не затверджений ФІБА-Європа, говорити про те, де саме відбудуться ігри, дещо передчасно», - цитує Лубківського прес-служба місцевого оргкомітету.

Він зазначив, що остаточний графік турніру буде складено наприкінці 2014 року після проведення фінального жеребкування Євробаскету-2015, виходячи з будівельної готовності арен, їхньої відповідності вимогам ФІБА-Європа і підготовленості експлуатаційних команд.

«Згідно з угодою про проведення турніру, підписаною між Федерацією баскетболу України, місцевим організаційним комітетом «Євробаскет 2015» та ФІБА-Європа, саме МОК «Євробаскет 2015» повинен укласти договори оренди з усіма власниками арен у шести містах-господарях турніру, які і стануть правовою підставою для проведення матчів на цих аренах», - зазначив Лубківський.

«Ми зацікавлені у максимально широкому залученні до турніру всіх арен, які будуються до Євробаскету-2015. Але участь арен у турнірі залежить тільки від їхньої готовності до проведення змагань», - додав він.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Євробаскет-2015 пройде у шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові.

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405