Незважаючи на економічні труднощі, фінансування зарплат із держбюджету буде здійснюватися. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Очевидно, що є проблеми в окремих секторах економіки, які безпосередньо впливають на виконання бюджету. Те, що ми поки не досягли очікуваного відновлення зростання у реальному секторі економіки, обмежує можливості бюджету здійснювати всі заплановані витрати. Але у нас є досвід вирішення таких проблем, напрацьовані механізми. Зараз усі ці механізми, усі можливості наповнення бюджету потрібно використовувати повною мірою », - сказав Азаров.

За його інформацією, доходи загального фонду державного бюджету за 9 місяців поточного року склали 217 млрд гривень, або на 4% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. «Але правда в тому, що це нижчий приріст, ніж ми планували при формуванні бюджету (близько 9%). Тим не менше , це дає нам можливість безперебійно фінансувати витрати соціального характеру. За 9 місяців поточного року видатки загального фонду державного бюджету профінансовано у сумі понад 213 мільярдів гривень, що на 12% (або на 24 мільярди гривень) порівняно з відповідним періодом минулого року.

Гарантовано, що так буде і на далі: соціальні видатки бюджету та виплата заробітної плати будуть фінансуватися, безумовно», - пообіцяв прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431