Для вирішення проблеми екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у контексті політичного курсу України можна застосувати гуманістичний акт. Про це заявив голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович в інтерв'ю газеті «День».

«Для того щоб вирішити правове питання у контексті політичного курсу країни, можна застосувати гуманістичний акт. Політичні сили у парламенті повинні знайти компроміс і прийняти рішення відповідно до законів України, яке б дозволило одній людині змінити місце проживання з лікарні Південно-Західної залізниці у Харкові на інше місце», - вважає Лавринович.

При цьому він зазначив, що «це найгірше, що можна придумати в цій ситуації - зробити виняток із законів для однієї людини, якою б поважною і важливою вона не була. Це якраз і є відхід від одного і з головних принципів демократичного, правового світу».

За словами Лавриновича, поки що чинні закони не дозволяють цього зробити. «До речі, тут має вирішуватися питання статусу, віз... В майбутньому такі зміни у законодавстві, коли людина могла б виїжджати за межі країни для проведення відповідного курсу лікування, можуть бути корисними і для інших категорій людей, не обов'язково лише для державних діячів чи політиків», - підсумував Лавринович.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вважає, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197