Опозиція блокує роботу парламенту, оскільки не хоче, щоб Юлія Тимошенко була звільнена. Про це у коментарі кореспонденту ForU m'у заявив народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Ситуація непроста. Для всіх стало зрозуміло, що договір про Асоціацію буде підписаний, і що він, у першу чергу, буде більше вигідний Європі, ніж Україні, і вона це однозначно робитиме. Лідери меншості залишилися біля розбитого корита. Вони не на чолі інтеграційного процесу, вони ніякої користі народові не приносять, а мантри з приводу Тимошенко вже всім почали набридати», - заявив він.

На думку нардепа, верхом абсурду сьогодні був виступ Арсенія Яценюка, який заявляв, що немає необхідності приймати спеціальні закони щодо Тимошенко.

«До нього вже перед початком сесії підійшли і запитали група товаришів: «Ти ж у вересні вже вносив проект закону про лікування Тимошенко за кордоном, у тому числі в цьому проекті закону ти припускав, що вона туди буде їхати як засуджена і повертатися після цього назад для відбування терміну під вартою. Чому ж ти сьогодні так різко змінив свою точку зору і позицію? Або ти неадекватний, раз вимагаєш, щоб психіатри обстежували і внесли спеціально це питання в закон, або ти просто маніпулятор і шантажист». Природно, Яценюку на це відповісти було нічого. У першу чергу тому, що ні Яценюк, ні Кличко, ні Тягнибок не хочуть, щоб Тимошенко вийшла із зони», - заявив він.

«Весь спектакль навколо цього і розігрується - показати, що вони учасники інтеграційного процесу, що вони не на підніжці хвостового вагону, а сидять у локомотиві і керують. І друге, вони не хочуть, щоб Тимошенко стала учасником політичного процесу в Україні, щоб не втратити свої можливості бути лідерами, оскыльки вони вже поділили її політичний спадок», - підсумував Колесніченко.

Сьогодні вранці народні депутати України не змогли затвердити розклад засідань Верховної Ради України на поточний пленарний тиждень 22-25 жовтня.

Глава парламенту Володимир Рибак достроково закрив ранкове засідання Верховної Ради після розгляду кількох питань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303