Міністерство оборони України планує до 2018 року на продажі надлишкового нерухомого майна виручити від 6 до 9 мільярдів гривень (0,75-1,125 мільярда доларів) для фінансування модернізації армії.

Про це в інтерв'ю РІА «Новости» розповів глава міністерства оборони України Павло Лебедєв.

В Україні затверджена держпрограма реформування Збройних сил на 2013-2017 роки. На перехід української армії на контракт до 2014 року, скорочення її чисельності та модернізацію планують витратити 131 мільярд гривень (16,3 мільярда доларів). Оборонне відомство розглядає одним із джерел фінансування реформи продаж надлишкового військового майна.

«Всього протягом наступних трьох-п'яти років плануємо від продажу нерухомого майна одержати від 6 до 9 мільярдів гривень», - сказав Лебедєв.

За словами міністра, реалізація нерухомого та іншого надлишкового майна, включаючи близько 28 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, буде здійснюватися через систему відкритих і публічних аукціонів, а отримані кошти будуть використані для будівництва житла військовослужбовцям та вирішення інших соціальних проблем.

Як раніше повідомляв ForUm, на утримання української армії до 2017 року заплановано виділити 90 млрд грн.

Військова реформа передбачає суттєве підвищення боєздатності Збройних сил вже у найближчій перспективі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

711