В Україні триває реалізація Закону України «Про індустріальні парки», прийнятого у червні 2012 року. Так, перші індустріальні парки можуть з'явитися в Полтавській і Хмельницькій областях. Про це повідомив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віктор Коваленко в програмі «Відкрита студія» на Першому каналі Українського радіо.

Він зазначив, що після прийняття закону були зроблені важливі кроки щодо формування законодавчої бази для підготовки механізму створення і функціонування індустріальних парків в Україні. Результатом цих заходів стало проведення наприкінці вересня поточного року першого засідання міжвідомчої комісії з підготовки рекомендацій в частині включення індустріальних (промислових) парків у спеціальний Реєстр. Так, на засіданні розглядалися пропозиції про включення до Реєстру індустріальних парків «Центральний» (м. Кременчук, Полтавська обл.) і «Славута» (м. Славута, Хмельницька обл.).

При цьому Віктор Коваленко зазначив, що пропозиції щодо створення індустріальних парків готують представники й інших областей.

«Регіони активно працюють над тим, щоб створювати індустріальні парки на місцях. Ми вже розглядали такі пропозиції щодо Житомирської області, також готуються до розгляду пропозиції Одеської області», - повідомив він.

Експерт міністерства нагадав, що керуючі компанії та учасники індустріальних парків звільняються від сплати внесків у розвиток місцевої інфраструктури, а також мають певні пільги щодо сплати мита.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193