Україна активно розширює географію та асортимент експортованої агропродукції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив у ході Всеукраїнського аграрного форуму.

За словами чиновника, наша країна займає перше місце у світі з експорту соняшникової олії, а у поточному 2013/14 маркетинговому році займе 2-е місце у світі з експорту зерна, поступаючись лише США. «Ми практично глобальні монополісти», - сказав міністр.

Він зазначив, що у найближчі роки Україна матиме найвищий на планеті відсоток зростання аграрного виробництва, що дозволить їй наростити сільськогосподарський експорт більш ніж наполовину. «Так, у цьому маркетинговому році ми плануємо поставити у Китай до 5 млн т зернових. А в минулому році утричі зросли поставки зерна у Євросоюз, склавши понад 7,8 млн т», - повідомив Присяжнюк.

Закріпившись у традиційних регіонах, продовжив він, вітчизняна сільгосппродукція динамічно просувається на перспективні ринки країн Південно-Східної Азії і Африки. «Крім того, Україна починає активну участь у продовольчих програмах ООН, а це свідчить про високий рівень довіри міжнародної спільноти до якості нашої аграрної продукції», - підкреслив міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2013 році в Україні намолочено майже 40 млн тонн зерна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183