В Україні не планують скорочувати термін перебування безробітних на обліку в центрах зайнятості до 90 днів. Як передає кореспондент Forum'у, про це сказала міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час брифінгу.

«Ми не плануємо, і я попередила про це Держслужбу зайнятості. Я не дозволю скорочувати сьогодні, у складній економічній ситуації, хоч на один день права людини отримувати допомогу з безробіття і перебувати на обліку. Це питання не обговорюється, дискусії сьогодні воно не підлягає», - заявила міністр.

При цьому Королевська підкреслила, що центри зайнятості повинні займатися якнайшвидшим пошуком роботи для людей. «Людина соціально захищена, коли вона має роботу і гідну зарплату... Завдання служби зайнятості - якомога швидше знайти людині роботу», - зазначила вона.

Також Королевська розповіла, що сьогодні триває робота з поліпшення надання послуг у центрах зайнятості, з метою виключення хамства».

«На сьогоднішній день ми розуміємо, що ситуація не ідеальна, оскільки людський чинник має більший вплив, але ми вже бачимо позитивну динаміку. Однак нам є над чим працювати», - сказала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, глава Державної служби зайнятості Марина Лазебна заявила про намір скоротити строк перебування на обліку безробітних до середньоєвропейського рівня - з шести до чотирьох місяців. За її словами, в регіонах «вже поступово йдуть до цього показника».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240