Міністр агропромислової політики Микола Присяжнюк сподівається, що з 1 листопада українська кондитерська продукція, зокрема, Roshen, отримає право на експорт у Російську Федерацію. Як передає кореспондент ForU m'у, про це він сказав на брифінгу у Кабміні.

«Я сподіваюся, що з 1 листопада наша продукція отримає право на експорт, і у російського споживача знову буде можливість насолодитися нею», - сказав Присяжнюк.

За його словами, він сподівається на швидке вирішення цього питання, оскільки офіційних претензій РФ ні щодо української кондитерської продукції, ні що до «Рошену» РФ так і не висунула.

«Завдяки твердій позиції прем'єр-міністра ми записали у Протокол (в ході візиту Миколи Азарова у Калугу - Ред.), що з 17 жовтня до 1 листопада РФ повинна проінспектувати наші лабораторії, підприємства та надати своє бачення щодо постачань на російський ринок. Ми домовилися, що будемо дотримуватися міжнародних правил: є претензія - офіційно озвучуйте і дайте можливість усунути», - заявив міністр.

Нагадаємо, ввезення в РФ кондитерських виробів Roshen України заборонений після того, як Росспоживнагляд відібрав в торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення за якістю.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає, що керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повинен приїхати в Украинуи проінспектувати підприємства Roshen.

Росспоживнагляд почне перевірку українських кондитерських підприємств.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377