Припинення фінансування держустанов у США через не прийнятий вчасно бюджет обійшлося економіці США у 24 мільярди доларів, повідомило міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's, пише The Huffington Post.

Компанія заявила, що темпи економічного зростання через бюджетну кризу у четвертому кварталі виявилися нижче на 0,6%. При цьому агентство знизило свій прогноз зростання ВВП з 3% до 2%.

На відміну від економічної кризи 2008 року та інших попередніх рецесій, припинення фінансування держустанов не мало ніякого стосунку до великих економічних тенденцій, зазначають у компанії.

S&P зазначає, що тимчасове рішення не позбавить США від таких загроз у короткостроковій перспективі, а споживча активність у період свят може виявитися нижче очікуваної.

Нагадаємо, Конгрес США прийняв законопроект, що передбачає відновлення роботи уряду і підвищення ліміту держборгу. Президент США Барак Обама підписав законопроект як закон рано вранці 17 жовтня.

Федеральні органи влади у США були частково закриті з 1 жовтня через відсутність бюджету, а з 17 жовтня країні теоретично загрожував дефолт через відсутність санкції конгресу на нові позики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205